Paylaşılan Bellek nedir?



Hesaplamada, paylaşımlı bellek , bir dizi farklı program tarafından eşzamanlı olarak erişilebilen ve kullanılabilen, bu programların verileri paylaşmasına ve aynı bilginin yedek kopyalarının oluşturulmasını önleyen bellek kapasitesidir. çiftçi destek kredisiProgramlar farklı işlemcilerde çalışacak şekilde ayarlanabilir veya hepsi aynı işlemciyi kullanabilir. Bazen eşzamanlı hesaplama veya paralel hesaplama olarak bilinen bu yaklaşım, birden fazla kullanıcının farklı bir programa kopyalamaya gerek kalmadan verileri paylaşmasına olanak tanır, bu da son kullanıcıların zamandan tasarruf etmesine yardımcı olan ve aynı zamanda sistem kaynaklarının daha verimli kullanılmasını sağlayan bir yaklaşımdır.
Tipik olarak, paylaşılan bellek, gerçek donanımla ilgili olduğu gibi, belirli bir çok-işlemcili bilgisayar sisteminde mevcut olan rastgele erişimli belleğin (RAM) bloklarının kullanılmasını ifade eder. Bu ortamda, çeşitli işlemciler, diğer işlemciler için herhangi bir parazit oluşturma veya verim düşüşü yaratmadan kullanılabilir belleği kullanabilirler. Bu, tüm işlemcilerin temel olarak, her işlemci tarafından yürütülen gerçek görevleri yavaşlatmadan aynı program kümesinde çalıştığı anlamına gelir.
Paylaşılan bellek kurulumunun kullanılmasıyla en az birkaç sorunun ortaya çıkması ihtimali vardır. Bu yaklaşımın, çok işlemcili sistemde gerçekte kaç işlem biriminin bulunabileceği konusunda bazı sınırlamalar vardır. Çünkü işlemciler bazen belleği belleğe alır. Daha az sayıda işlemcinin söz konusu olması, sistemin verimliliğini büyük ölçüde etkilemez. Bu tür bir problemden kaçınmak için, sistemde bulunan rasgele erişimli bellek miktarının, işlemci sayısına göre orantılı olarak daha büyük olduğundan emin olun. Bunu yapmak, herhangi bir ölçekleme veya sorun önceliğinin geliştirilmesini önlemeye yardımcı olur ve sistemin yoğun kullanım kredi kartı başvurusu kredi notunu etkiler midönemlerinde bile en uygun verimlilikten daha az performans göstermesini sağlar.
Paylaşılan bellek, birden çok işlemci tarafından yürütülen görevleri yönetmek için mümkün olan tek yaklaşım değildir. Dağıtılmış bellek olarak bilinen farklı bir strateji, şu anda kullanımda olan her bir işlemciye temel olarak bellek kapasitesini ayırır. Paylaşılan bellekte olduğu gibi, işlenen işlemci sayısına ve şu anda yürütmekte olan görevlerin niteliğine bağlı olarak, darboğazların oluşması için bazı potansiyeller vardır. Ayrıca, her iki yaklaşımın güçlü yönlerine dayanan ve herhangi bir operasyonel problemin gelişim potansiyelini en aza indirmeye çalışan dağıtılmış bir paylaşımlı bellek olarak bilinen bir melez yaklaşım da vardır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Trackpad nedir?

Bilgisayar Arşivi Nedir?