ABD Anayasasının Üçüncü Değişikliği nedir?



Amerikan Devrim Savaşı sırasında , sömürgecilere sık sık askere ev sahipliği yapmaları istendi. Savaştan önce bile, İngiliz hükümeti, Kolonistlerin büyük bir gizlilik ihlali olarak nitelendirilen, Dayanılmaz Elçilerin adı verilen bir grup yasadan birinin parçası olan “QuarteringAct” adında iki eylem gerçekleştirdi. İngiliz askerleri mutlaka koloni boyunca üsler olmadığından , gece kalacak yerlere ihtiyaçları vardı. Çeyrek Faaliyetleri kapsamında,faizsiz kredi veren bankalar herhangi bir asker , hanelerin , barların veya ahırların işlettiği kişilerden, özellikle ıssız evlerde, ahırlarda veya benzeri yerlerde kalmak için çeyrek ya da bir yer talep edebilir. Çeyrek Faaliyetler altında ve İngiliz askerleri tarafından sömürgecilerin mülkiyetinin ele geçirilmesi sırasındaAmerikan Devrim Savaşı , ABD Anayasasına Üçüncü Değişiklik için iklimin anlaşılması gerektiğini.
James Madison tarafından tanıtılan üçüncü değişiklik, şöyle diyor: “Hiçbir asker, huzur içinde, Sahibinin rızası olmaksızın, savaş zamanında değil, yasalarla tanımlanan bir şekilde, herhangi bir evde dörde bölünür.” Esasen, Üçüncü Değişiklik herhangi bir askerin kalacak bir yer talep etmesini yasaklar; ancak ABD hükümetinin bir askerinin kalacak yer isteyebileceği ve savaş zamanında mülkiyeti kısaca işgal etme hakları olabilir. Ancak, barış zamanında mülk sahibi mülk sahiplerinin hakları ordu haklarından daha büyüktü ve mülk sahipleri seçtikleri takdirde çeyreklik hakkını reddetme hakkına sahiptiler.
Amerikalılar, özellikle Amerikan İç Savaşı'na kadar çeyrek askerler yaptılar . Daha sonra, Üçüncü Değişiklik son derece nadir bir şekilde uygulanmıştır.kredisiz borç para Birkaç dava, “askerler” in daha spesifik tanımlarını veya mülkün “mülkiyeti” olarak nitelendirilenleri hedeflemiştir. Örneğin, kiracılar mülk sahipleri olarak kabul edilir ve mülklerini satın alan kişilerle aynı haklara sahiptir.
Üçüncü Değişiklik ve Dördüncü Değişiklik, hem gizlilik hakkına değinir. Dördüncü Değişiklik, sömürgecilerin yasadışı aramalar ve insanlardan mal talep eden askerler gibi İngiliz kuvvetlerini çeyrek olarak zorlamak zorunda kaldıklarında meydana gelen bazı şeylere değiniyor. Üçüncü Değişiklik, her bir Amerikanın özel hayatını, askerlerin barış zamanında mülklerine (kiralık veya sahip olunan) erişimini reddetme hakkını vererek korur. Dördüncü Değişiklik konuyla ilgili kalırken ve düzenli olarak tartışılırken, İç Savaş'tan sonra bir sorun olmamışken, Amerikan toprağına yapılan savaş nedeniyle Üçüncü Değişiklik sıklıkla unutuluyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Paylaşılan Bellek nedir?

Trackpad nedir?

Bilgisayar Arşivi Nedir?