Ağ Kurulum Yönetimi Nedir?



Ağ yükleme yönetimi, yöneticilerin çeşitli aygıtlarda yüklü olan tüm programlara dikkat ettikleri genel ağ yönetimi alanıdır . Programları yükleme ile birlikte, ağ yükleme yönetimi, programları gerektiği gibi yükseltmek ve kaldırmakla ilgilidir. Genellikle yöneticilere bu görevde yardımcı olan bir program vardır, ancak daha küçük ağlarda elle yapılabilir. düşük faizli ihtiyaç kredisi Kurulum yönetiminin faydaları arasında zaman tasarrufu ve ağ genelinde kurulum hassasiyetinin sağlanması yer alır.
Ağ yükleme yönetiminin ana görevi, ağdaki her bilgisayarın uygun programların yüklü olduğundan emin olmaktır. Dahası, yöneticiler yalnızca yetkili kullanıcıların ve bilgisayarların daha hassas programlar almasını sağlamalıdır. Örneğin, düzenli bir çalışanın bir yönetici- düzey programına erişimi olmamalıdır ; çünkü bu, güvenliği tehlikeye atabilir ve başka birçok soruna neden olabilir. Bir programın, çalışan düzeyi ve yönetici düzeyi sürümleri gibi çeşitli sürümleri varsa, yöneticiler bunu da yönetir.
Programlar yüklendikten sonra, ağ yükleme yönetiminde daha fazla görev vardır. Yazılım yaratan çoğu şirket, sorunları düzeltmek veya özellikler eklemek için güncellemeleri de yayınlar ve eski bir sürüme sahip olmak, yazılımla ilgili çeşitli sorunlar yaratabilir. Bu, yöneticilerin kurulu olan her programın güncel olduğundan emin olmaları gerektiği anlamına gelir. Programlara artık gerek olmadığında ya da herhangi bir amaca hizmet etmedikleri için ya da daha iyi bir program yüklenirken, yöneticiler de programların kaldırılmasıyla ücretlendirilir.
Ağ kurulum yönetimi genellikle bir kurulum yöneticisi programı ile gerçekleştirilir veya tamamlanır. Bu program yüklü programlar için güncellemeleri kontrol eder ve ağda yüklü tüm programların kaydını tutar. Daha küçük ağlar için, yöneticiler bunu, her bilgisayara giderek ya da görevi ana bilgisayar üzerinden gerçekleştirerek, bunu el ile gerçekleştirebilir , ancak bu, ağın boyutu arttıkça giderek zorlaşır.
Bir yönetici programı ağ kurulum yönetimi ile kullanılıyorsa, bunun ana faydası zaman tasarrufudır, çünkü her bilgisayara gitmek oldukça zaman alabilir. KBB notu düşüklere kredi veren bankalar Manüel yaklaşımda bile, tüm kurulu programları yönetmenin avantajları vardır. Yöneticiler, her çalışanını iş günü için gereken programlarla donatıp, ağ bilgisayarları arasında tutarlılık sağlar. Rutin olarak kurulumları kontrol etmek, kullanıcıların bir şekilde güvenlik seviyelerinin ötesinde bir program elde etmemelerini de sağlar. Bu, tüm eski programların derhal güncellenmesini sağlayarak ağ ve yazılım hatalarını da azaltır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Paylaşılan Bellek nedir?

Trackpad nedir?

Bilgisayar Arşivi Nedir?