ABD Başkanı Kendisini Pardon Ediyor mu?



Pardon hakkı , ABD Anayasası'nın II. Bölüm, 2. Bölümünde ABD Başkanı'na ( POTUS ) verilen bir yetkidir . Bu bölüm, POTUS'un, Birleşik Devlete karşı suçlar için tazminat ve tazminat verme yetkisine sahip olduğunu özellikle okur. Devletler, görevden alma durumları dışında . ”Aslında, başkanlık affının tek yoluAnayasa ile sınırlandırılan oturma başkanının görevden alınması şartı altındadır. Self-pardon yasalarla sınırlı değildir ve Yüksek Mahkeme tarafından faizsiz kredi veren bankalaryorumlandığında, bir cumhurbaşkanı sadece işlediği suçlardan dolayı değil, henüz suçlanmadığı suçlardan dolayı da kendisini affetme hakkına sahip olabilir. Henüz hiçbir başkan, suç işlemek için veya daha sonra suç sayılabilecek eylemlerden dolayı kendisini affetmedi.
Suç işlemiş olarak algılanan, ancak bu tür suçlarla suçlanılmayan bir cumhurbaşkanını görevden alamaması, ABD'nin kendisini affetme hakkını kullanması halinde, suçun başkanını mahkum etme yetkisinin bulunmadığı anlamına gelir. Bununla birlikte, uluslararası yasaların ihlal edildiği durumlarda, başkanlık affının bir katkısı yoktur. Örneğin, bir cumhurbaşkanını savaş suçları mahkum etmek için mümkün olan tek çözüm, bir cumhurbaşkanının eski cumhurbaşkanını savaş suçlarının işlendiği düşünülen ülkeye iade etmesi olacaktır. Belirli bir POTUS'un kendisini affedeceği gerçeği, Dünya Mahkemesi veya başka bir ülkenin mahkemesi tarafından kovuşturmaya fazla ağırlık verilemez.
Geçmişte belirli bir POTUS'un kendisini affetme hakkını kullanacağı yönünde öneriler vardı. Bazı cumhurbaşkanları suçtan mahkevenm edilmiş ve haklarını kullanmış olsalar bile, bugün hiçbir başkan böyle bir şey yapmadı. Başkan Ford'un göreve geldiğinde Başkan Nixon'u affetmişti, tam bir halk hareketi değil. Nixon engellenmediği için yerine istifa etti, son hareketlerinden biri de kendi kendine affedilebilirdi. Benzer şekilde, Başkan Clinton kendini affedilmek için affedebilirdi, ancak bunu yapmamayı seçti. Eğer bir başkan bir suçu işlerken veya kredisiz borç parabir suçla suçlanıyorsa, bu cumhurbaşkanı genellikle affedilir, ancak bu her zaman popüler bir karar olmayabilir.
Tipik olarak, bir başkan kendisini affedebilirdi ve çoğu yoruma göre, bir suçla suçlanmadan önce kendisini affedebilirdi. Bu durum, bir başkanın bu şekilde hareket etmesini engellemek ve böylece görevden ayrılırken suçlardan kovuşturulmasını önlemek için özür dileme hakkının kısaltılması veya yeniden yazılması gerektiği argümanına yol açmıştır. Diğerleri, bu şekilde bir afın istismar edileceği koşulların çok nadir olduğunu, yasanın değiştirilmesine değmeyeceğini ve geçmişte kendilerini affetme fırsatı veren cumhurbaşkanlarının böyle yapmadıklarını ileri sürüyorlar.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Paylaşılan Bellek nedir?

Trackpad nedir?

Bilgisayar Arşivi Nedir?