14. Değişiklik Nedir?



Amerika Birleşik Devletleri Anayasası, ABD'nin kurulduğu ve yönetilmesi amaçlanan temel çerçeve ve yol gösterici ilkeleri sağlar. Anayasanın imzalanmasından bu yana, Anayasa'da bir değişiklik ya da değişiklik yapılmasını gerektiren bir takım sorunlar faizsiz kredi veren bankalaryaşanmıştır. Bunlar arasında 14 olan inci iyi adresleri ilk bölüm için bilinen Değişiklik, vatandaşlık nedeniyle süreç ve eşit koruma.
14 inci Anayasa Değişiklik biriydi Yeniden İç Savaş kısa bir süre sonra yürürlüğe girmiştir Değişiklik. 8 Temmuz 1868'de kabul edilen değişiklik, büyük ölçüde, Dred Scott v. Sandford, 60 ABD 393, (1957) kararında Yüksek Mahkemeye verilen bir yanıttı . Amerika Birleşik Devletleri ve dolayısıyla Anayasa ile korunmuyordu. Kölelik, İç Savaş'taki en büyük katalizörlerden biriydi ve İç Savaşın sona ermesine rağmen, kölelikle ilgili sorunların çözülmesi gerekiyordu. 13 İkisi inci Değişiklik ve 14 inci Değişiklik ABD'de köleliğin konuya direkt tepkiler vardı.
13 inci Değişiklik yapılan Özgürlük Bildirisi köleliğin kaldırılması kalıcı. 14 inci Değişiklik bir kişinin Birleşik Devletleri vatandaşı olarak kabul edilebilir bir dayanağı kurarak üç yıl sonra izledi. 14 Bölüm 1 inci Değişiklik "Onlar ikamet burada yargıya tüm Amerika Birleşik Devletleri'nde doğan veya vatandaşlığa kişiler ve konu bunların ABD'nin kredisiz borç parave devlet vatandaşlarıdır." Okur Eski köleler de dahil olmak üzere Afrika kökenli herkes vatandaşıydı.
Kenara Amerika Birleşik Devletleri içinde doğmuş veya vatandaşlığa herkese vatandaşlık verilmesi dışında, 14 inci Değişiklik yasalar çerçevesinde büyük önem tutmaya gelmiş iki ek maddeler dahil. Birincisi “ gerekli süreç maddesi ” olarak bilinirken, diğeri “ eşit koruma maddesi ” dir. Aşağıdaki gibi yasal yöntem fıkra şöyledir: "Hiçbir devlet yapmak veya ayrıcalık veya ABD vatandaşlarının dokunulmazlıklarının abridge edecektir herhangi yasaları uygulamak olacaktır; ne de herhangi bir devlet hayatı, özgürlük veya mülkün herhangi bir kişi mahrum eder, olmadan uygun işlemine hukuk . " Gerekçeli işlem maddesi, gerek ceza hukuku gerek medeni hukukta birçok hukuki hususu tartışmak için kullanılmıştır . 14 inci eşit koruma maddesi “Yargı yetkisi dahilindeki herhangi bir kişiye yasaların eşit korunması” nı okuyan, ya da reddeden değişiklik, birçok önemli yasal argümanın temelini de oluşturmuştur.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Paylaşılan Bellek nedir?

Trackpad nedir?

Bilgisayar Arşivi Nedir?