12. değişiklik nedir?



Amerika Birleşik Devletleri Anayasası'nın 12. Değişikliği, Seçim Koleji'nin hem Başkan hem de Başkan Yardımcısını seçmek için kullandığı prosedürü detaylandırmaktadır . 15 Haziran 1804'te onaylandı ve bu prosedür1804'ten beri her cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kullanıldı. 12. Seçimlerden önce, Seçim Koleji, ABD Anayasasının 2. Maddesi, Bölüm 1, 3. faizsiz kredi veren bankalarMaddesinde tanımlanan süreci kullandı. Anayasa değişikliği seçim sürecine olası sorunların sonucudur. 1796 ve 1800 seçimlerinden sonra, adayın ikinci en yüksek oyu alarak Başkan Yardımcılığı olarak atanmasının bu pozisyonda Cumhurbaşkanına bir rakip atayabildiği anlaşıldı.
Madde II'de tanımlanan süreç kapsamında, Seçim Koleji seçmenlerinin her birinin Başkan için iki oyu vardır. Bir kişi oy çoğunluğu aldığı sürece, bu kişi Başkan olurken, en yüksek oyu alan aday Başkan Yardımcısı olur. 1796 seçiminde, farklı partilerden adaylar Başkan ve Başkan Yardımcısı oldu. 1800 seçiminde, Cumhurbaşkanı Temsilciler Meclisi'nin zor kararıyla sonuçlanan bir bağ meydana geldi. 12'nci Değişiklik, her seçmen için Başkanın Başkanlık için ikiden fazla oy kullanması yerine Cumhurbaşkanı ve Başkan Yardımcısı için oy kullanması çağrısında bulundu.
Hiçbir aday seçmenlerin oylarının çoğunluğunu almazsa, en iyi adaylar Temsilciler Meclisi'nde oylamaya sunulur. Her devlete bir oy verilir ve devletlerin çoğunluğu, Madde II'de belirtildiği gibi temsil edilmelidir. 12. Değişiklikten önce Temsilciler Meclisi ilk beş isimde oy kullanabilirdi. Değişiklik ile en fazla üçü dikkate alınabilir. Başkanlığı seçmek için sadece çoğunluğu değil, tüm devletlere dayalı bir çoğunluk oyu gereklidir.
Seçim Koleji'nde oyların çoğunluğunu hiçbir aday almazsa Başkan Yardımcısının seçimi Senato'ya gider. Seçim oylamasında ikinci sıraya yerleşmedığı sürece Senato, Başkan Yardımcısı'nın en üst iki adayına oy verir. Bu durumda, tüm bağlı adaylar dikkate alınır. kredisiz borç paraDeğişiklik, Cumhurbaşkanı olmaya uygun olmayan hiçbir kişinin Başkan Yardımcısı olamayacağını belirtmektedir.
Başkanlık için adayın açılış gününe kadar Temsilciler Meclisi'ne karar verilememesi durumunda, Başkan Yardımcısı seçip seçilene kadar Başkan olarak görev yapar. 12. Değişiklik onaylandığında, açılış tarihi 4 Mart'tı. 1933'te onaylanan 20. Değişiklik, bunu 20 Ocak'a kadar değiştirdi. Bu değişiklik aynı zamanda Kongre'nin ne Cumhurbaşkanı ne de Başkan Vekili açılış günü tarafından seçilip seçilmediğini seçerek bir Başkanın nasıl seçileceğine karar verebilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Paylaşılan Bellek nedir?

Trackpad nedir?

Bilgisayar Arşivi Nedir?