11 Eylül 2001'de neler oldu?



11 Eylül 2001, Birleşik Devletler'in birçok bölgesinde, teröristlerin saldırısına uğradığı zaman parçalanmış olan parlak, gevrek bir sabah oldu. Dünyanın dört bir yanındaki Amerikalılar ve arkadaşlar, New York'taki Dünya Ticaret Merkezi'ne faizsiz kredi veren bankalaruçmakta olan bir uçakla ilk saldırının başladığı bu günlerde, nerede olduklarını ve ne kadar meşhur olduklarını hatırlıyorlar.
Doğu Havacılıkta 11 Eylül 2001 tarihinde saat 8.45'te Amerikan Hava Yolları Uçuşu 11, Dünya Ticaret Merkezi'nin kuzey kulesine uçtu. İlk başta, çoğu olayın bir kaza, basit bir pilot hatası olduğuna inanıyordu. Kaza haberi kameraman ve fotoğrafçı gibi birçok düzenli programı önledi; alevler, billowing dumanları ve ne yazık ki, binaya hapsolmaktan ziyade ölümlerine dalmış insanların cesetleri. Gazeteciler ve gündelik insanlar filme devam ettikçe, fotoğraf çekmeye ve gökyüzünü seyretmeye devam ederken, başka bir uçak olan United Airlines Flight 175, 9:02 de güney kulesine uçtu ve Amerika saldırıya uğradı.
İnsanlar şoku absorbe etmeden önce, başka bir grev gerçekleştiriliyordu. Amerikalıların haberi olmayan, en az bir uçak daha Washington, DC'ye doğru yola çıktı 9: 37'de Amerikan Hava Yolları Uçuşu 77, Amerika'nın askeri operasyonlarının merkezi olan Pentagon'a uçtu. İnsanlar kaçırılmış olabilecek diğer uçakların hala hesaba katılmadığını öğrenmek için dehşete düştüler. United Airlines Flight 93'de yolcuların sevdiklerine, uçuşun gerçekten kaçırıldığını öğrenerek telefon görüşmeleri başladı. Daha önceki saldırılardan sevdiklerini söylediler.
Uçuş 93'teki cesur erkekler ve kadınlar uçağının Amerika'ya zarar vermek için uçmalarına izin vermeyi reddetti. Onlar uçağa geri döndüklerinde kahramanları öldüler, kaçırılan uçağın, Washington, DC yakınlarında olacağına inandığı hedefe gitmek yerine, Shanksville, Pennsylvania yakınlarındaki bir alana çarparak, 11 Eylül'de 10:03 2001.
Bir buçuk saatten kısa sürede üç Amerikan yer işareti vuruldu ve biri dar bir şekilde önlendi. Yakında, ABD Hava Sahası tamamen kapatıldı. Birçoğu, 11 Eylül'de diğer saldırıların hala beklediğine ve ABD hükümetinin bu benzeri görülmemiş hareketinin daha fazla zulmü engellediğine inanıyor.
Amerika 11 Eylül 2001'de kahramanlar hakkında çok şey öğrendi. Polis memurları, itfaiyeciler, sağlık görevlileri ve bir dizi görevli yanıt verenler, inşaat işçileri, tıp uzmanları ve gündelik insanlar dahil olmak üzere ilk müdahaleciler, birçok insanı tahliye etmeye yardım etmek için hayatlarını riske attılar. Yanık ve kötü hasar görmüş İkiz Kulelerin yanı sıra Pentagon'dan mümkün. Cesur erkekler ve kadınlar, her binanın içindeki ve her uçaktaki kurbanlarla birlikte 11 Eylül'de hayatlarını kaybettiler.
Birçok sözler, “Asla unutamayacağımız” gibi 11 Eylül vahşeti ile ilişkilidir. Elbette, Amerikalılar, binlerce masum insanın, ebeveynlerinin, kredisiz borç parakardeşlerinin, çocuklarının, eşlerinin ve arkadaşlarının Amerikan üzerine öldürüldüğü günü asla unutamayacaklar. toprak. 11 Eylül, “Birleşik Devletler'in bir kez daha birleştiği gün” ve “dünyanın değiştiği gün” olarak da bilinir. Amerikalıların, birlikte yaşadıkları zorluklarla ve o günün ardından birbirlerine yardım etmek için bir araya geldikleri doğrudur. Dünyanın 11 Eylül 2001 saldırısına tepki gösterdiği ve belki de dünyanın değiştiği de doğrudur.
Amerikalılar, yüzlerce başka ülkeden gelen vatandaşlar ve liderler tarafından paylaşılan içten duygu ve başsağlığı ile dokundu. Diğer ülkelerde oynanan Ulusal Marşın duyulması, birçok kişinin gözüne yeni gözyaşları getirdi. Hayranlar ve iyilikler ölçüsüzdü ve Amerika'nın 11 Eylül'deki acımasızlıklarla ve sokaklarında dans eden ve yaklaşık 3 bin Amerikalı'nın acımasız ölümlerini, provoke edilmemiş ve benzeri görülmemiş bir saldırıda kutlayan düşmanlarının alaylarıyla yüzleşmelerine yardım ettiler.
Bazıları, ABD dış politikasının bu saldırıları kışkırtmak için elinden geldiğine inandığında, kendilerini savunma amaçlı değil, bu tür taktikleri haklı çıkarmanın herhangi bir yolu da yoktu. 11 Eylül 2001 saldırıları esas olarak sivillere karşı uygulandı ve terörist aşırılık yanlıları tarafından yürütülen zulümlerden başka bir şey değildi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Paylaşılan Bellek nedir?

Trackpad nedir?

Bilgisayar Arşivi Nedir?