27. Değişiklik Nedir?



27. Değişiklik, ABD Anayasası olarak adlandırılan ABD'nin yüksek kanununun bir değişikliğidir. Kongre üyelerinin maaşlarında yapılan herhangi bir değişikliğin, iki meclisli yasama meclisini oluşturan iki evden biri olan Temsilciler Meclisi üyeleri seçilinceye kadar yürürlüğe girmesini engeller. Aynı zamanda Madison Değişikliği, 1789 tarihli kolay kredi veren bankalar Kongre Tazminat Değişikliği veya Kongre Ücret Değişikliği olarak da bilinen 27'nci Değişiklik, Anayasa'ya yeni bir değişiklik olmakla birlikte, bu kavram neredeyse değiştiği yasa kadar eskidir.
27. Değişikliğin kökeni, Anayasa'nın orijinal taslağını gözden geçirmek için Kuzey Carolina'da düzenlenen bir toplantıya kadar 1788 kadar geriye doğru izlenebilir. Aynı yıl, Virginia ve New York, Kuzey Carolina'yı kendi sözleşmeleri sırasında değişikliğin onaylanmasını önererek izledi. ABD'li bir temsilci olan James Madison , 25 Eylül 1789'da, on yıl içinde 1791'de Amerika Birleşik Devletleri Haklar Bildirgesi haline gelecek olan ilk on iki değişiklikten biri olarak sunuldu. Kongre kısa bir süre sonra devlet yasama meclisine gönderdi.
Madison'ın tazminat değişikliğini sunmasıyla ilgili iki yıl içinde, altı eyalet - Delaware, Maryland, Kuzey Karolina, Güney Carolina, Vermont ve Virginia - yasama organları aracılığıyla resmi yaptırım sağladılar. Yaklaşık kırk yıl sonra, 1816-1818 yılları arasında Massachusetts, Kentucky ve Tennessee takımı takip etti. Bununla birlikte, 27'nci Değişikliğin onaylanma süreci, sonuçta elde edilmesi için çok yavaştı. Bunun nedeni, devletlerin sayısı arttıkça, onaylama için gereken asgari devlet sayısıdır.
ABD Yüksek Mahkemesi'nin Coleman v. Miller , 307 US 433 (1939) kararı, 27. Değişikliğin onaylanmasında önemli bir dönüm noktası oldu. Mahkeme, Kongre'nin değişiklik önerisi olmayan değişiklik önerileriyle birlikte devlet yasama meclislerinin kabul edildiğini ve Kongre'nin değişiklik ve devlet onayının ilk teklifi arasında makul bir süreye karar verdiğini ileri sürmektedir. Bu olay, 27. Maddede gerçekleşen nihai kararın hızlı kredi veren bankalar yürürlüğe girmesini sağladı. Bu karar, Austin'deki Texas Üniversitesi'nden Gregory Watson adlı bir lisans öğrencisi tarafından yapılan devlet yasama mektubu-yazarlık araştırması ile daha da güçlendirildi.
27. Değişiklik sonunda, 18 Mayıs 1992'de onaylama eşiğine sahip olan resmi olarak belgelendi. O zamana kadar, 41 eyalet değişikliği onayladı. Gelecek dört yıl içinde beş eyalet daha - Kaliforniya, Rhode Island, Hawaii, Kentucky ve Washington - listeye katıldı. 2011 itibariyle, Birlik'in yalnızca beş eyaleti - Massacusetts, Mississippi, Nebraska, New York ve Pennsyvania - tazminat değişikliğini henüz onaylamadı.
1812 Savaşı'nın Nedeni Ne Oldu?
1812 Savaşı'nın çeşitli nedenleri vardı : Amerika ile Büyük Britanya arasındaki yükselen gerginlikler hem siyasi hem de askeri birtakım çatışmalara yol açtı ve Kuzeybatı Toprakları'na yayılan Amerikan arzusu Büyük Britanya'yı Birleşik Devletlere karşı daha saldırgan bir politika geliştirmeye zorladı. . Amerika Birleşik Devletleri, savaşta Büyük Britanya'nın bulunduğu bir ülke olan Fransa ile ticarete devam etmek istediği için, kolay kredi veren bankalar ticaret gerilimi de önemli bir neden oldu. İngilizler politik bir çatışmaya yol açan böyle bir ticaret ilişkisini engellemek istedi.
Amerika Birleşik Devletleri ve Büyük Britanya arasındaki daha açık çatışmalardan biri etkileyiciydi. Büyük Britanya bir savaşla savaşıyordu ve deniz filolarının insanlı olmasını sağlamak için deneyimli denizcilere ihtiyaç duyuyordu. Ancak birçok İngiliz denizci bağımsız tüccardı ve yükselen ticaret fırsatlarına katılmak için ABD'ye gittiler. Büyük Britanya, bu gemileri arayan Amerikan gemilerini durdurmaya başladı ve onları esas olarak ele geçirip İngiliz gemilerine hizmet etmeye zorladılar. Amerikalılar bunu ülkelerine karşı hakaret ve saldırgan bir eylem olarak gördüler.
İngilizler ayrıca, Kuzeybatı Toprakları olarak bilinenlere Amerikan genişlemesini önleyen Hintli Baskınları destekledi. Bu alan modern günümüz Wisconsin, Ohio, Indiana, Illinois ve Michigan'dan oluşuyordu. İngilizler baskınları desteklediler, çünkü bu topraklar Birleşik Devletler ve Kanada arasında İngiliz kontrolü altında bir tampon sağladılar ve Hindistan kuvvetlerine Amerikan yerleşimcileriyle savaşmak için silah ve diğer araçları sağladılar. hızlı kredi veren bankalar Amerikan genişlemesi bölgede durma noktasına geldi ve yerleşimcilerin bölgedeki değerli tarım arazilerinden yararlanmasını engelledi.
Amerikalılar, genişleme arayışlarında İngiliz müdahalesini dışarıdan saldırgan olarak gördüler. James Madison o zamanlar Amerika Birleşik Devletleri'nin başkanıydı ve Amerika Birleşik Devletleri'nin Britanya'ya karşı yazdığı şikayetler üzerine harekete geçmek için Kongre'ye çağrıda bulundu; Kısa bir süre sonra savaş ilan edildi. Birçok Kanadalı ve İngiliz, ABD'nin sadece Kanada'nın bazı bölgelerine katılması için savaşa gittiğini ileri sürdü, ancak bu konu bilim adamları tarafından tartışıldı. Amerika ile Büyük Britanya arasındaki yükselen gerilimler on yıllardır inşa edilmişti ve tek bir sebep, savaşa yol açacak şekilde kesin olarak belirlenemedi.
1812 savaşlarının büyük savaşı neydi?
1812 Savaşı ABD ve İngiltere arasında bir çatışma oldu. Bu savaş, Amerikan Kızılderili kabilelerine İngiliz desteği, Amerikan denizcilerinin etkisi ve ABD'nin batıya ve kuzeye daha fazla toprak bulma isteğini de içeren çeşitli nedenlerle savaştı. ABD, iki yıldan fazla süredir Büyük Britanya'ya ve Kızılderili müttefiklerine karşı bir dizi kara ve kolay kredi veren bankalar deniz kuvvetlerini kapsayan operasyonlar yürütüyordu. 1812 savaşlarının en büyük savaşı Queenston Heights Savaşı, Erie Gölü Savaşı, Thames Savaşı, At Nalı Bend Savaşı ve New Orleans Savaşı idi.
ABD kuvvetlerinin Niagara Nehri'ni geçmeye ve Kanada topraklarında bir yerleşme girişiminde bulunduğu Queenston Heights Savaşı, 1812 savaşlarının ilk büyük savaşlarından biriydi. ABD sınırı, Amerikan topçuları ile birlikte İngiliz topçu ve piyade tarafından tartışıldı . ABD, navigasyon problemleri nedeniyle tüm gücünü Niagara'ya götürebildi ve İngiliz kuvvetleri karşı karşıya gelen birimlerin çoğunun teslimiyetine karşı çıkmayı ve nihayetinde zorlamayı başarabildi. Savaş, İngiliz kuvvetleri için kesin bir zaferdi ve savaş yoluyla Doğu Kanada'nın kontrolünü ellerinde tutmalarına yardım etti.
Erie Gölü Muharebesi ve Thames Muharebesi, ABD'nin İngilizler ve onların Yerli Amerikalı müttefikleri için malzemeleri ve takviyeleri kesmesiyle sonuçlanan iki büyük savaştı ve İngilizlerin batı tiyatrosunda nihai yenilgisine yol açtı. Erie Gölü Muharebesi sırasında, Oliver Hazard Perry'nin komutası altındaki ABD gemileri, İngiliz deniz kuvvetlerinin gölde teslim edilmesini zorladı. Bu savaş, ABD'nin savaşın geri kalanı için Erie Gölü'nü kontrol etmesine ve aynı zamanda batı cephesine tedarik akışını kontrol etmesine izin verdi. 1813'te Thames Savaşı, Batıdaki İngiliz ve Yerli Amerikan güçlerinin ve Hindistan lideri Tecumseh ve onun Yerli Amerikan federasyonunun ölümünün kesin yenilgisini gördü .
At nalı Bend Savaşı, 1812 savaşının en büyük savaşlarından bir diğeriydi, bu da ABD ve Kızılderili güçleri arasında savaştı. Bu savaş, Fort Mims'deki katliamlara tepki olarak daha büyük bir kampanyanın bir parçası olarak gerçekleşti. Andrew Jackson'ın emrettiği bir ordu, Tallapoosa Nehri boyunca bir tahkimat bölgesinde, Kızılderilileri hızlı kredi veren bankalar takip etti ve yüzlerce insanı öldürdü ve çok sayıda mahkum aldı.
1812'deki en büyük savaşın sonuncusu, ABD ve Büyük Britanya'nın savaşı etkili bir şekilde sona erdiren bir barış anlaşması imzalamasından sonra gerçekleşti. Anlaşma haberi, New Orleans Savaşı sona erene kadar Avrupa'dan gelen savaşçılara ulaşmadı. Bu savaş sırasında, İngiliz birlikleri büyük bir güç New Orleans şehri ele geçirmek ve Mississippi Nehri'ne erişmek için girişimde bulundu. İngilizlerin inişe geçerken ve garnizon oluştururken başarabildikleri bir dönemde, ABD güçlerine karşı bir adım atamadılar ve nihayetinde çekilmek zorunda kaldılar. Bu savaş, ABD'nin savaş sırasında İngilizlere karşı en başarılı anlaşmalarıydı.

1963'teki Eşit Ücret Yasası nedir?
Eşit Ücret Yasası 1963 Amerika Birleşik Devletleri'nin yapılan bir değişiklik oldu Adil Çalışma Standartları ödeme, işe ve ülkenin çalışanlar için çalışma koşulları yöneten yasadır Yasası. Bu hareket, aynı iş için erkeklere ve kadınlara farklı ücretler ödemeyi yasadışı hale getirdi. ABD Kongresi tasarıyı geçtikten sonra, Başkan John F. Kennedy 10 kolay kredi veren bankalar Haziran 1963'te yasayı imzaladı. 11 Haziran 1964'te yürürlüğe girdi ve cinsiyete dayalı ayrımcılığı ele alan ilk ABD yasası haline geldi .
1963'teki Eşit Ücret Yasası'nın yürürlüğe girmesine kadar, Amerika Birleşik Devletleri'nde kadınlar için aynı işi yapmaktan erkeklerden önemli ölçüde daha az ödenmesi yaygındı. 1950'lerde, ABD'li kadınlar erkek meslektaşları tarafından kazanılan her bir dolar için 59 kuruş kadar az para kazanmışlardır. Kanun sadece ücretleri değil, aynı zamanda fazla mesai, yardım ve diğer tazminat şekillerini de kapsar. Kanunun hükümleri özel ve devlet çalışanlarını kapsamaktadır.
1950'lerde, ABD Kongresi'nde kadınlar için eşit ücret talep eden çeşitli faturalar getirildi. 14 Şubat 1963'te, Çalışma Bakanı Willard Wirtz Sekreteri taslak bir tasarı sunmuştur. Taslak yasa tasarısı ile Wirtz, Kongre'nin cinsiyete göre eşit ücret ödenmesini öngören yasayı öneren bir mektup gönderdi .
Yasanın başarılı olmasını sağlamaya yardım etmek de Kadının Statüsü Hakkındaki Cumhurbaşkanlığı Komisyonu idi. 1961'de Kennedy tarafından atanan komisyonun kurulması, Eşit Haklar Değişikliği'ni geçmeye çalışan ve eski Birinci Leydi Eleanor Roosevelt tarafından yönetilen çabalara bir cevap oldu. Komisyon, 1963'teki kadınların statüsü hakkındaki raporunu yayınladı ve 1963'teki Eşit Ücret Yasasını onayladı.
Sivil Haklar 1964 Yasası ayrıca işyerinde cinsiyet eşitliğini hızlı kredi veren bankalar kurdu. Bu yasa, bir çalışanı cinsiyete dayalı olarak işe almayı veya ateşlemeyi yasadışı hale getirmiştir. 1963 tarihli Eşit Ücret Yasası'nın korumaları, 1972 yılına kadar profesyonel kadınlara uzatılmamış, profesyonel ve idari görevler orijinal mevzuatta hariç tutulmuştur.
Kanun kapsamında getirilen bir dava iki gerçek tespit etmelidir. Çalışan, erkeklerin ve kadınların cinsiyete göre farklı şekilde tazmin edildiğini göstermelidir. Çalışan ayrıca çalışma ve çalışma koşullarının aynı olduğunu göstermelidir.
Eylem, dünyanın diğer bölgelerindeki benzer yasalar için bir katalizördü. 1970 Eşit Ücret Yasası daha sonra İngiliz Parlamentosu tarafından onaylandı. Fransa ve Yeni Zelanda 1972'de İrlanda'da olduğu gibi 1972'de de benzer yasalara geçti.
Aaron Burr kim?
New Jersey eyaletinden Amerikalı bir politikacı olan Aaron Burr, Amerika Birleşik Devletleri'nin üçüncü başkan yardımcısıydı ve 1801'den 1805'e Thomas Jefferson'a hizmet etti. Bir Bağımsızlık Savaşı kahramanı, Aaron Burr Demokrat-Cumhuriyetçi parti üyesi olduğunu ve o ABD Senatörü ve devlet görevlerini yürüttü New York, kolay kredi veren bankalar eyaletinde siyasi göze çarptı Başsavcı .
Öyleydi başkanlık seçimi ABD Anayasası'nın onikinci değişikliği ivme olarak görev yaptı Aaron Burr ve Thomas Jefferson arasında 1800. Cumhurbaşkanlığı ve başkan yardımcısı için ayrı seçim kolejleri seçen onikinci değişiklik, iki adayın eşit oy seçimiyle bağlanmasıyla ortaya çıkan ihtilaflı durumun önlenmesi için kabul edildi. O tarihte, en fazla oyu alan adayın başkan olması, muhalif adayın başkan yardımcısının rolünü yerine getirmesi zorunludur. Burr ve Jefferson eşit miktarda oylamayla çıkmaza girdikleri için, Temsilciler Meclisi'nde bağı koparmak için bir oylama yapıldı.
Jefferson, Federalist partinin kurucusu Alexander Hamilton'un emriyle bir dizi Federalist temsilci oy vermediğinde kravat kırıcısını kazandı . Burr'i sevmeyen Hamilton, karakterinin bir insanının ülkeye liderlik etmek için uygun olmadığını savunarak Burr'un ahlaki bütünlüğünü sorguladı. Hamilton'un Burr hakkındaki görüşlerinin geçerliliğinin, bu konuya ışık tutabilecek önemli tarihsel kayıtların bulunmaması nedeniyle değerlendirilmesi zordur. Ancak, zaman zaman birçok Kongre üyesinin Burr'i saygınlık içinde tuttuğu ve Senato'daki liderlik niteliklerini takdir ettiği bilinmektedir .
Başkan yardımcılığının sona ermesiyle Burr, New York eyaletinde vali için yarışmaya karar verdi. Güçlü bir siyasi tabana ve birçok Federalist'e destek olmasına rağmen Burr yenildi. Yenilgisini, rakipleri olan Alexander Hamilton'ın da dahil olduğu dürüst olmayan taktik ve propagandayla suçladı.
Burr yenilgisinden sonra, Charles D. Cooper'ın Albany Register'da yazdığı bir mektup okuduktan sonra, seçimden önce bir akşam yemeği partisinde Hamilton tarafından yapılan aşağılayıcı yorumları ayrıntılı olarak anlattı. Kısa bir süre sonra, Burr Hamilton'ı şerefine hafif olarak algıladığı şeyi düzeltmek için bir düelloya itiraz etti. 11 Temmuz hızlı kredi veren bankalar 1804'te iki adam, düellolarını New Jersey'deki Weehawken kasabası yakınlarında gerçekleştirdiler. ABD tarihinin en ünlüsünden biri olan Hamilton'un attığı düelloda kaçırdı, ancak Burr'ın vuruşu Hamilton'u karnından vurdu ve ölümcül bir yara ortaya çıktı.
Düellodan sonra, kariyerinde siyasal kariyeriyle, Aaron Burr, servetini takip etmek için batıya doğru yola çıktı. Şu anda Teksas eyaleti olarak bilinen Meksika'nın bir parçası olan ve bir zamanlar Harman Blennerhassett adlı varlıklı bir Ohio arazi sahibi olan Burrnerhassett adında Meksika ile ilgili bir savaş beklentisiyle ve Louisiana Bölgesi'nin valisi General James Wilkinson, üzerinde hakimiyet kurmayı umuyordu. çatışmadan sonra silah kuvvetiyle alan.

Burr daha sonra Wilkinson tarafından ihanete uğradı ve Jefferson hain onu bir hain ve ihanet suçu ilan ettiğinde koşarken sona erdi. İronik olarak, Burr iki kez kendisini yetkililere teslim etti, sadece herhangi bir yasayı ihlal etmediğini belirleyen hakimler tarafından serbest bırakılacaktı.

Sonunda Burr federal hükümet tarafından tutuklandı ve Yüksek Mahkeme huzurunda 1807'de yargılanmaya getirildi. Ünlü Baş Yargıç John Marshall , yargılanmaya başkanlık etti ve ABD Anayasasının gücünü test eden bir kararda, tanık veya güvenilir delil yetersizliği nedeniyle Burr'i beraat ettirdi. Marshall, Jeffersoncu cumhurbaşkanlığının tüm çabalarına rağmen suçlu bir kararı sağlamak için Burr'i beraat ettirdi.

Onun beraatının ardından borç, kargaşa içindeki politik istekleri ile baskın çıktı, Burr, alacaklılarından kaçmak için Avrupa'ya girişti. Asla mali ya da politik servetlerini geri yükleyemeyen Aaron Burr, 1834'te zayıflayan bir darbeye yenildiği ve 1836'da vefat ettiği Amerika'ya döndü.
ABD Anayasasında Yedinci Değişiklik nedir?
ABD Anayasasının Yedinci Değişikliği, jüri yargılamasının sivil davalarda ne zaman uygun olabileceği ile ilgili bir hükümdür . Değişiklik kolay kredi veren bankalar metni aşağıdaki gibidir:
" Tartışmalardaki değerin yirmi doları aştığı ortak hukuktaki Suits in, jüri tarafından yargılanma hakkı korunacak ve bir jüri tarafından yargılanmadığı herhangi bir gerçek, aksi halde Birleşik Devletlerin herhangi bir Mahkemesinde yeniden değerlendirilecektir. Ortak hukukun kuralları. "
Değişiklik, 20 ABD Doları (USD) veya daha fazla bir davada aranan herhangi bir miktarın, temel olarak, akranlarının jürisi tarafından federal düzeyde çalıştırılan genel hukuk veya sivil mahkemede haklarının duyulma hakkını talep etmesine olanak tanıyacağını belirtmektedir . Tabii ki, Haklar Bildirgesi ilk kurulduğunda 20 ABD Doları çok önemliydi. Bugün, bu miktar için dava açarken jüri denemesini isteyen birini bulmak zor olurdu.
Yedinci Değişikliğin ana noktası, bir yargıcın işi ile Federal hukuk mahkemesinde faaliyet gösteren bir jürinin çalışması arasında ayrım yaratmaktı. Yargıçlar jürilere talimat vermek, hangi kanıtların yasal olarak dinlenebileceğini kastetmek ve hukuk konularında jüri üyelerini bilgilendirmek için oradaydı. Jüri, kanıtlardaki gerçekleri duymak, hangisinin en ağırlıklı olduğunu belirlemek ve getirilen bir davanın uygun olup olmadığını belirlemek zorundaydı. Jüriler ayrıca çoğu takımda hangi miktarların verileceğine karar verebilirler.
Sivil mahkemede ve Yedinci Değişikliğin temel alındığı İngiltere'de ortak hukukta, bir hakemin sorumluluğu jüriyi davanın görüşleriyle veya jüri üyelerine nasıl yönetileceğini öğretmek zorunda bırakmamalıdır. Hem jüri hem de jüri, ayrı ve ayrık olan hayati rollere sahipti ve sistem, bu roller korunurken en adil şekilde çalıştı. hızlı kredi veren bankalar Anayasanın çerçevecileri, Amerikan mahkemelerinde aynı ayrımı aradı ve Yedinci Değişikliğin dahil edilmesiyle sonuçlandı.
Yedinci Değişiklikteki bu hakkın, bir jüri tarafından dinlenmiş bir hukuk davası açma hakkının federal düzeyde uygulandığı unutulmamalıdır . Eyalet mahkemeleri, Yasa Değişikliği uyarınca bu hükmü onurlandırmazlar, ancak birçoğu federal hukuk eyaleti kapsamına girmeye çalıştıkları takdirde . Bir takım elbise getiren insanlar yok olması jüri deneme sahip olmak. Bireyler seçtikleri takdirde jüri yargılaması haklarından feragat edebilirler ve dava açılmadan önce belirli hukuk davalarına veya arabuluculuk yoluyla ya da müzakere ve uzlaşma yoluyla başka meseleler olabilirler .
ABD başkanlarının kaçının kahverengi gözleri vardı?
Göz rengi, ABD başkan adayının başarısında bir faktör olabilir. Amerika Birleşik Devletleri'ndeki insanların% 17'sinden azının mavi gözleri var, ancak ilk 43 başkanın altısı mavi veya gri gözlere sahipti. Sadece beş - Richard Nixon , Lyndon B. Johnson, Chester A. Arthur, Andrew Johnson ve John Quincy Adams - kahverengi gözleri vardı. Kimse bunun kolay kredi veren bankalar neden olduğundan emin değildir, ancak bazı insanlar mavi gözlerin kahverengi, siyah veya ela gözlerden daha çekici olabileceğini öne sürmüşlerdir. Çok çeşitli göz renkleri olduğunu ve renk fotoğrafçılığından önce görev yapan devlet başkanlarına gelince, onların göz renklerinin tam olarak belirlenmesinin kolay olmadığını belirtmek önemlidir.
Göz renginde daha fazlası :
Mavi gözler ultraviyole ışığın verdiği hasara karşı daha hassastır çünkü koyu renkli gözlere göre daha az melanine sahiptirler.
Bir bebeğin süsenleri, yaklaşık 9 aylık olana kadar doğdukları hızlı kredi veren bankalar andan itibaren pigment kazanırlar. Bu nedenle, birçok Kafkas yenidoğanın sonunda kahverengi veya elağa dönüşen mavi veya gri gözleri vardır.
Aktris Elizabeth Taylor'ın mor ve menekşe gözlere sahip olduğu söylenirdi, gerçi sadece doğru makyajla mor görünen koyu mavi gözleri vardı. Taylor'un gözleri başka bir nedenden ötürü sıradışıydı: Çift sıralı kirpiklere neden olan genetik bir mutasyonu vardı.
ABD Bütçesi nedir ve Para nereye gidiyor?
ABD hükümetinin 2002 yılında gerçekleştirdiği fiili ödemeler iki trilyon doların biraz üzerinde gerçekleşti - bu 2,000 milyar dolar! Bütçeye yakından bir göz attık ve size tahsisler hakkında fikir vermek için bazı önemli kategorileri çıkardık. kolay kredi veren bankalar Aşağıdaki tutarlar milyonlarca dolar (1.000.000). Kategorilerin daha ayrıntılı açıklamaları için aşağıdaki "notlar" bölümüne bakın.
kategori              milyonlarca dolar
Sosyal Güvenlik               456413  Amerika Birleşik Devletleri Bütçesi: Sosyal güvenlik
Ulusal Savunma               348555  Birleşik Devletler Bütçesi: Ulusal savunma
sağlık sigortası  230855  Birleşik Devletler Bütçesi: Medicare
Sağlık    196545  Birleşik Devletler Bütçesi: Sağlık
Faiz        170951  Amerika Birleşik Devletleri Bütçe: Faiz
Diğer     97794    Birleşik Devletler Bütçe: Diğer
Fed. çalışan emeklilik   83193    Birleşik Devletler Bütçesi: Federal çalışan emekliliği
Eğitim / soc. Hizmetler 70544    Amerika Birleşik Devletleri Bütçesi: Eğitim ve Sosyal hizmetler
taşımacılık          61862    Birleşik Devletler Bütçesi: Ulaşım
Gaziler hizmetleri          50984    Amerika Birleşik Devletleri Bütçesi: Gaziler hizmetleri
İşsizlik  50645    Birleşik Devletler Bütçesi: İşsizlik
Adalet yönetimi              34316    Birleşik Devletler Bütçesi: Adalet Yönetimi
Gıda yardımı      33228    Birleşik Devletler Bütçesi: Gıda yardımı
Doğal Kaynaklar              29454    Birleşik Devletler Bütçesi: Doğal kaynaklar
Uluslararası ilişkiler       22357    Birleşik Devletler Bütçesi: Uluslararası ilişkiler
Tarım    22188    Birleşik Devletler Bütçe: Tarım
Genel hükümet               17385    Birleşik Devletler Bütçesi: Genel hükümet
Uzay uçuşu         13473    Birleşik Devletler Bütçesi: Uzay uçuşu
Toplumsal gelişim          12991    Birleşik Devletler Bütçesi: Toplumsal gelişim
Genel Bilim       7242      Birleşik Devletler Bütçesi: Genel bilim
Notlar:
Sosyal Güvenlik: Engelli Sigortası (DI) ve Sosyal Güvenlik ödemeleri.
Milli savunma: askeri personel , operasyonlar, satın alma , araştırma.
Medicare: Hastane Sigortası (HI), Tamamlayıcı sağlık sigortası (SMI).
Sağlık: Medicaid hibeleri, Ulusal Sağlık Enstitüsü, sağlık hizmetleri.
Faiz: Devlet borçlarına faiz ödemeleri.
Diğer: Bu grafikte özellikle listelenmeyen tüm diğer ödemeler.
Federal çalışanların emekliliği: Federal çalışanların emekliliği, engellilik ve ilgili programlar.
Eğitim / sosyal hizmetler: kamu yayıncılığı, kongre kütüphanesi, eğitim giderleri, öğrenciler için maddi yardım .
Ulaşım: ulaşım altyapısının hızlı kredi veren bankalar yönetimi, bakımı ve inşası.
Gaziler hizmetleri: Gaziler için mali ve tıbbi yardım.
İşsizlik: işsizlik sigortası.
Adalet yönetimi: kolluk, sınır denetimi , cezaevi sistemi.
Gıda yardımı: gıda pulları ve çocuk beslenme programları.
Doğal kaynaklar: kirlilik kontrolü, arazi yönetimi, eğlence kaynakları.
Uluslararası ilişkiler: uluslararası güvenlik yardımı, insani yardım, Dışişleri Bakanlığı.
Tarım: Çiftlik sübvansiyonları, araştırma, programlar.
Genel yönetim: merkezi mali operasyonlar, genel devlet giderleri.
Uzay uçuşu: tedarik, operasyon, araştırma ve destek faaliyetleri.
Toplumsal gelişim: afet yardımı, topluluk programları, Hint programları.
Genel bilim: Ulusal Bilim Vakfı ve Enerji Dairesi aracılığıyla temel araştırma finansmanı (uzay araştırması içermez).
ABD Nüfusunun Yüzdesi Öğretmenlerin Komforunu Tamamlıyor mu?
Mesleki İstihdam İstatistikleri Araştırmasına göre, 2008 yılında ABD'de ilk ve ortaokul düzeyinde yaklaşık 2.3 milyon öğretmen çalışmaktadır. Sayım bilgileri okul öncesi, lise, özel eğitim öğretmenleri ve kolej eğitmenlerini içerdiğinde, kolay kredi veren bankalar yaklaşık 6,1 milyon.
Toplam ABD nüfusu 300 milyondan fazla. Tahmini rakamlarda, bu, öğretmenlerin toplam nüfusun yaklaşık% 2'sini oluşturduğu anlamına gelir. Ülkede kayıtlı yaklaşık 76 milyon öğrenci var, bu da 1 ile 12 arasında bir oranı temsil ediyor. Bununla birlikte, bu oran nadirdir, çünkü öğretmenler tarafından tutulan işlerin adil bir kısmı, daha az sayıda öğrenciye öğretebilir. Örneğin, yarı zamanlı bir üniversite profesörü sadece bir sınıf öğretebilir veya özel bir eğitim öğretmeni sadece bir avuç öğrenmeyi öğretebilir.
Bununla birlikte, ABD'li öğrencilerin nüfusunun son birkaç yılda iki katına çıkarken, ABD öğretmenlerinin nüfusunun üç katına çıktığı unutulmamalıdır. Bu, bazılarının çok fazla olduğunu öne sürmesine yol açar. Aslında, bazı alanlarda, öğretmenleri çalışmaya teşvik etmek son derece zordur.
ABD Çalışma İstatistikleri Bürosu'na (BLS) göre, öğretmenler de öncelikle kadındır. BLS, okul öncesi ve anaokulunda çalışanların% 97.8'inin kadın, kadınlar ise% 54.9'unu ortaokul,% 49.2'si ortaokul ve% 86'sı özel eğitim öğretmenleri oluşturmaktadır. Birçoğu, bir ailenin desteklenmesi için ülkenin birçok yerinde yeterli olmayan kadınlara daha fazla pay atfetmektedir. Birçok kadın öğretmen maaşlarında bir aileyi tek başına desteklemektedir, ancak bu durum hala zorludur.
Örneğin, Kaliforniya'daki ortalama öğretmen , devletin birçok bölgesinde bir ev satın almak için maaşlarda yeterli olmayabilir . Ev sahibi olan Kaliforniya'nın daha kalabalık bölgelerindeki çoğu, bu kazancı bir eş ile birleştirerek yapabilir. Kentsel alan öğretmenleri en çok şeyi yapabilir, ancak çoğu büyük şehirdeki daha yüksek konut maliyetleri ile rekabet etmek zorundadır. Bu, maaşlarında rahatça varolmalarının nadiren söylenebileceği anlamına gelir.
Veriler ayrıca ilkokul ve ortaokul öğretmenlerinin% 9,3'ünün siyah,% 7,1'inin İspanyol olduğunu göstermektedir. Asya topluluğu daha az temsil ediliyor, bu seviye% 2.4 ile Asya. Bu rakamlar, Amerika Birleşik Devletleri'nin ırksal makyajına uymadıkları için endişeleniyor. Ağırlıklı olarak Hispanik veya siyah olan okullar, kültürlerinden bir veya iki öğretmene sahip oldukları için şanslı olabilir ve bu nedenle bir topluluk için rol modellerini temsil edebilirler.
Yoksulluk içinde yaşayan azınlık çocukların hızlı kredi veren bankalar suçlu davranışları için daha fazla risk altında oldukları kentsel alanlarda, yeterli kültürel temsili bulunmamasından endişe duyulması özellikle önemlidir. Aynı kültüre sahip olan daha az öğretmen rol modeliyle, çetelere katılma ya da sadece okula ilgiyi kaybetme girişimi daha yaygındır. Bütün insanlar gibi, çocuklar da bağlantılara, topluluğa ve aidiyet duygusuna ihtiyaç duyarlar. Bir yarışın egemen olduğu mahallelerde, aynı ırkın öğretmenleri, farklı bir ırkın olanların sağlayamayacağı bir topluluk duygusu sağlamaya yardımcı olabilir. Belirtilen istisnalar vardır. Yine de, azınlıkların öğretilmesinde daha fazla azınlığı eğitime teşvik etmek için daha fazla cesaretlendirme umudu var.
ABD Senatörü ve ABD Temsilcisi Arasındaki Fark Nedir?
ABD Kongresi Senato ve Temsilciler Meclisi'nden oluşur. Senatörler ve Temsilciler, hizmet ettikleri devletlerin insanlarını temsil etmekten sorumludur. Bu Amerika Birleşik Devletleri Kongresi'nde oylama ve faturaları içerir. Bununla birlikte, bir ABD Senatörü ve bir Temsilci arasında, oy verme imtiyazlarıyla başlayan bazı önemli farklılıklar vardır. kolay kredi veren bankalar Örneğin, bir Senatör, Başkanın yargı adaylarını teyit edip etmeme konusunda oy kullanma imtiyazına sahiptir; ABD Temsilcileri bu hak ve sorumluluklara sahip değildir.
Senatörler ve Temsilciler, Kongre'de bulunan sayılar açısından farklılık gösterir. Kongrede 100 Senatör var; Her eyalet için iki Senatör ayrılmıştır. Bu sayı her devletin nüfusundan bağımsızdır. Buna karşılık, bir devletin sahip olduğu ABD Temsilcileri sayısı, o devletin nüfusu tarafından belirlenir. Kongre'de 435 Temsilci vardır ve her devletin en az bir Temsilcisi vardır.
Bir başka farklılık, bir Senatörün ve bir Temsilcinin hizmet vermesine izin verilen sürenin uzunluğunu içerir. Bir Senatör, altı yıllık bir dönem için kendi durumunu temsil eder. Öte yandan bir Temsilci, iki yıllık bir dönem için hizmet vermektedir.
Yaş ve vatandaşlık şartları Senatörler ve Temsilciler için farklıdır. Bir Amerika Birleşik Devletleri Senatörü 30 yaşında olmalı ve en az dokuz yıl Amerika Birleşik Devletleri vatandaşı olarak kendi kemeri altında olmalıdır. Bir Temsilci olmak için, bireyin sadece 25 yaşında olması ve en az yedi yılını bir ABD vatandaşı olarak geçirmesi gerekiyor. hızlı kredi veren bankalar Hem Senatörlerin hem de Temsilcilerin, hizmet ettikleri devletlerin sakinleri olmaları gerekmektedir.
Senatörler ve Temsilciler, belirli türde faturaları yazabilme yetenekleri bakımından da farklıdır. Senatörlerin ve Temsilcilerin her ikisinin de fatura koymasına izin verilirken, Senatörlerin vergi faturaları gibi gelirleri artıran faturalar sunması yasaklanmıştır. Ancak Senato'nun bu tür faturaları reddetmesi veya değiştirmesi mümkündür.
Temsilciler, Senatörlerin dışlandığı bazı benzersiz sorumluluklara sahiptir. Seçim Kolejinin bir karar verememesi durumunda, Cumhurbaşkanı'nı seçmek için ABD Temsilcileri sorumludur . Temsilcilerin, görevden alma sürecine başlayıp başlamayacaklarına oy vermeleri de bekleniyor . Diğer yandan, bir Senatör, seçim oylamasının bağlanması durumunda bir Başkan Yardımcısına oy vermeye çağrılabilir. Bir Senatör ayrıca, anlaşmaları onaylamak için oy kullanma yetkisine sahiptir ve görevli kamu görevlileri için yargılanan Senato'dur.
ABD Siyaseti'nde, Aklama ile Adaylığı nedir?
“Akreditasyon ile” sözlü bir oylama olarak tanımlanabilir, oyların geleneksel oylama veya el kaldırımıyla ilan edilmesi yerine , her türlü ses, alkış, şerefe veya “yay” sesinin yerine geçilir . Takdir etmek, sesinizi iyi niyet ifadesinde kullanmak veya onaylamaktır. Adaylık birisinin ismini vermek ve genellikle birisini politik ofise (veya politik  kolay kredi veren bankalar ofise koşmak) adlandırma eylemine atıfta bulunmaktır. Bir araya getirildiğinde, akreditasyon yoluyla aday gösterme, birisinin yukarıda açıklandığı gibi geleneksel olmayan yöntemlerle siyasi ofis için çalıştırılması anlamına gelir.
Ana / okul organizasyonlarındaki küçük seçimlerden, yönetim kurulu pozisyonları için başkan adayı olarak aday gösterme gibi çok büyük olanlara kadar, oylama ile aday gösterme, oylama veya el oyları için alternatif bir yöntem olarak kullanılabilir. Neredeyse herkesin herhangi bir durumda belirli bir şekilde oy vermeyi planlaması özellikle yararlıdır. Eğer bir ebeveyn, ebeveyn / okul örgütünün başkanlığı için koşan iki kişi arasındaki çekişme ise, bu yöntemi seçmezsiniz çünkü tüm insanlar aynı aday için oy kullanmazlar, oysa herkes iki kişinin potansiyel olarak aday gösterilmesine hak kazanabilir. adaylar akreditasyon yoluyla. Asıl seçim için, kazanan adayı belirlemek için oy pusulaları veya el sayılarıyla adil bir yarış yapmak istersiniz.
Elbette yarışın halihazırda kararlaştırılmış olması durumunda, tam bir oylama sadece bir biçim meselesidir. Bu, Senator Barack Obama'nın başkanlık için aday olan fiili aday olduğu 2008 Demokratik İlköğretim Seçimlerinde durum buydu. Herkes sonuçları önceden biliyordu ve bu da Demokrat Parti'ye ve Senator Hillary Clinton'a (Prizmalarda Senatör Obama'nın muhalefetine) adaylarının ardındaki partinin birliğini gösteren bir şey yapmasına izin verdi.
Senatör Obama'nın açık bir çoğunluğa sahip olduğunu gösteren çeşitli devletlerden bir miktar delegenin oyu alındıktan sonra, Senatör Clinton oylamayı kesti ve Senatör Obama'nın adaylığı aklama yoluyla almasını sağladı. Bu zarif öneri, tezahüratlarla bir araya geldi ve iki senatör arasındaki ateşli ve acı bir ana seçime son verildi . hızlı kredi veren bankalar Senatör Clinton'un tarihi kampanyasının olağanüstü başarısını kabul ettiği, fakat Senator Clinton'ın Senatör Obama'nın adaylığına tam destek göstererek partiyi yeniden birleşme yönünde harekete geçirdiği için, akreditasyon yoluyla aday gösterme de gerekli görülmüştür.
Cumhurbaşkanlığı primerlerinin sona ermesiyle akreditasyona aday gösterme alışılmadık değildir. Başkan yardımcısı adayları, genellikle tarafların kongresinde akreditasyon tarafından aday gösterilir. İlgili bir terim, Kanada'da bir kişinin muhalefetsiz olarak göreve geldiği zaman ne olduğunu ifade etmek için kullanılan bir suçlama tarafından seçilir.
ABD Su Maliyeti ne kadardır?
Amerika Birleşik Devletleri'nde musluk suyu yaklaşık 0,01 ABD Doları - 1 kuruş - 5 galon (20 litre). Şişelenmiş su, musluktan suya göre 240 ila 10.000 kat daha fazla maliyete sahiptir. Ortalama bir şişe paketlenmiş suyun fiyatı için, bir tüketici kolay kredi veren bankalar 1000 galon (3,785 litre) musluk suyu alabilir - ve bu, suyun şişelenmesinin neden olduğu çöp ve enerjinin çevresel zararlarını bile hesaba katmaz.
Daha Fazla Su Gerçekleri:
Amerikalıların kullandıkları şişelerde kullanılan plastik, her yıl 47 milyon galondan (1,8 milyon litre) daha fazla yağ kullanıyor.
Çevresel Çalışma Grubu (EWG) 250.000'den fazla nüfusa sahip 100 ABD şehri üzerinde bir araştırma yürütmüş ve su içinde 315'ten fazla kirletici bulmuştur - hızlı kredi veren bankalar bunların çoğu hükümet standartlarına göre düzenlenmemiştir ve yasal olarak herhangi bir miktarda mevcut olabilir. Çalışma en iyi suya sahip kentin Arlington, Texas olduğunu ve en kötü suyun Pensacola, Florida'da bulunduğunu gösterdi.
ABD'de 100.000'den fazla kişiye hizmet veren su hizmeti şirketlerinin, her 1 Temmuz'da tüm sakinlere bir su kalitesi raporu göndermesi gerekmektedir. Daha az sayıda bölge sakinlerinin bulunduğu yerlerde, su hizmetleri şirketinden raporlar istenebilir.
ABD vatandaşı olmak ne demektir?
ABD'deki ifadeyi “özgür bir ülke” olduğunu ve bunun bir ölçüde doğru olduğunu duyabilirsiniz. Bir ABD vatandaşı olarak, bir vatandaşını tanımlayan şeyin daha fazla kapsayıcılığını teşvik etmek için değiştirilen Haklar Bildirgesi'nde açıkça tanımlanmış birçok haklarınız vardır. Haklar Bildirgesinin ilk sürümlerine bakarsanız, Amerika Birleşik Devletleri'nin erken dönemlerinde ve onun kurucu babalarının tanımladığı vatandaşlık için kolay kredi veren bankalar birçok dışlamayı göreceksiniz . İlk günlerde vatandaş olarak sayılmayanlar arasında Yerli Amerikalılar, çoğu Afrikalı Amerikalı ve çoğu kadın vardı.
Bugün bir ABD vatandaşı, bu ülkede doğan bir kişi veya tam göç sürecinden geçmiş bir vatandaş olarak tanımlanmış bir kişi olarak tanımlanmaktadır. Birçok durumda, Birleşik Devletler'de vatandaş olmak, başka ülkelerde de sadakati yasakladığınız anlamına gelir, ancak bazı durumlarda, insanlar çifte vatandaşlığa sahip olabilirler . Ama her şeyden önce, ABD vatandaşı olarak sahip olduğunuz en yüksek bağlılık ülkenizdir.
Öyleyse bir ABD vatandaşının hakları nedir? Haklar Bildirgesi'nin belirttiği gibi, vatandaş olarak sınıflandırılan herkes, hükümeti eleştirse bile, seçtiği herhangi bir dini uygulama, özgürce bir araya getirme ve görüşlerini yazma veya yazma hakkına sahiptir. Vatandaşlara da, çoğu durumda, silah sahibi olmaları ve işletmeler, eğitim sistemleri ve devlet kurumları tarafından eşit muamele görmelerine izin verilir. Diğer korumalar arasında, arama emri ve mülkün ele geçirilmesi, gizlilik hakkına sahip olmama hakkınız ve suçlarla suçlanıyorsanız akran hakemleri önünde yargılanma hakkı bulunma hakkınız bulunmaktadır. Vatandaşlık her zaman bir suçla suçlanıyorsanız, ispat yükü suçlayıcıya aittir ve bir jüri veya yargıç başka türlü karar verene kadar her zaman bir suçtan suçlu sayılırsınız.
Bir ABD vatandaşı olarak, ayrıca belirli sorumluluklarınız vardır. Hem ülke hem de içinde bulunduğunuz devletin yasalarına uymakla yasal olmalısınız. Hükümete karşı ihanet eylemleri yapamazsın. 18 yaşında erkek vatandaşların Seçici Hizmet'e kayıt yaptırması ve taslak halinde olması halinde, hazırlanan erkek vatandaşların ülkelerine hizmet etmeyi reddetmemeleri gerekir.
Diğer bir sorumluluk, çağrılanlara jüri üyelerine cevap verme isteğinizdir. Tüm vatandaşlara jüri tarafından yargılanma hakkı tanındığından, düzenli vatandaşların jüri üyeleri olması gerekir. Normalde bir ABD vatandaşı jüri görevini yerine getirmeyi reddedemez . Belli şartlar altında jürinin bir parçası olmanın bir istisnası olsa da, hızlı kredi veren bankalar  ortaya çıkmak zorundasınız.
Oy hakkının bir hak mı yoksa bir sorumluluk mu olduğu konusunda bir anlaşmazlık var. Bir ABD vatandaşı olarak oy kullanmak zorunda değilsiniz, ancak birçoğu, tam bir vatandaşlığın, katılımcı bir seçmenlerin bir sonucu olarak ya da tüm vatandaşların oy kullanma hakkına sahip olduğu sonucuna vardığına inanmaktadır. Bununla birlikte, oylama vatandaşların bir gereği değil, bir haktır.
Birçoğu için, ABD'deki vatandaşlık çok özel ve diğerleri, insanların ne kadar şanslı olduklarını anlamadıkları gerçeğini dile getiriyor. Özellikle ABD vatandaşı olarak doğmuş olsaydınız, ülkenin ilk kurucuları tarafından kazanılan haklardan yararlanabilmek çok kolay. İnsanların ABD'ye göç ettiğinde, birçoğumuzun kabul ettikleri haklarını kullanmak için ne kadar çok kaygılı olduklarına dikkat etmek ilginçtir. Göçmenler genellikle oy vermek için sabırsızlanıyor ve demokratik sürece tam olarak katılmalarını sabırsızlıkla bekliyorlar.
ABD'de 18 yaşından önce evlenmek yasadışı mı?
Her devletin yasaları evlenmek için asgari yaş şartlarını belirler. Hemen hemen her eyalette, 18 yaşın altında evlenecek biri için kesinlikle yasa dışı değildir, ancak az sayıda devlet süreci acısız hale getirmektedir. Bir çok ebeveynin Amerika'da kolay kredi veren bankalar evlenebilmesi için bazı ebeveyn veya denetleyici izni gereklidir. İstisnalar genellikle yalnızca yetişkin gözetiminde olmayan yasal olarak serbest bırakılmış gençler için yapılır.
En güncel eyalet yasalarına göre, evlenmeye çalışan küçük bir çift, yasal olarak evli bir statü arayan yetişkinlerle aynı süreçten geçmelidir. Birçok eyalette, bir çift ilk yerel üzerinden bir evlilik ruhsatı almak zorundadır veraset ofis veya sulh . Reşit olmayan çiftler bu süreçte zor bir zaman geçirebilir, çünkü uygulama genellikle geçerli bir fotoğrafik tanımlama gerektirir. Evlenmek isteyen 14 ya da 15 yaşındaki bir öğrencinin kimlik belirleme konusunda geçerli bir ehliyet sahibi olmayabilir.
Geçerli bir evlilik belgesi ve ebeveyn izni formu olsa bile, evlenmeyi isteyen bir genç hala düğünü yerine getirmek için lisanslı bir bakan bulmakta zorluk çekebilir. Reşit olmayan çiftler arasındaki başarısız evliliklerin oranı çok yüksek olduğu için, bazı dini liderler genellikle evlenmeden önce birkaç yıl beklemek için genç çiftlere danışmanlık yaparlar. Reşit olmayan çiftler hâlâ bir şehir veya ilçe sulh yargıcı makamı aracılığıyla resmi nikâh arayışına girebilir , ancak üstesinden gelmek için hala bazı yasal engeller bulunabilir.
Evlenmeyi amaçlayan 18 yaşın altındakilerin karşılaştığı sorunlar çoğu zaman çelişen devlet ve federal yasalar tarafından birleştirilir. Cinsel ilişkide bulunma, hızlı kredi veren bankalar ister uzlaşı isterse de rıza dışı olsun, 18 yaşın altındaki bir kişi ile yasal olarak tecavüz suçu sayılır. Bazı devletler rıza yaşını 16'ya indirebilir, ancak 19 yaşındaki bir erkek 15 yaşındaki kız arkadaşıyla rıza gösterdiği için hapse atılabilir. Bununla birlikte, çift yasal olarak evliyse, eş ile eşi arasındaki aynı eylem, cezai olarak eyleme dönüştürülmez.
Az sayıda anne baba, 14 yaşındaki kızının gebe kaldığını görmek isterdi, ancak gençler daha erken yaşlarda cinsel olarak aktif hale geldikçe bu senaryo daha yaygın hale geliyor. Evlenme seçeneğine sahip olmak, genç çiftin mevcut hizmetlere hak kazanması için bir araç sağlayacaktır.
ABD'de kaç kişi var?
2010 itibariyle, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki yetişkinlerin yaklaşık% 43'ü bekardı. Bekar olanların yaklaşık% 60'ı hiç evlenmemiş ve kolay kredi veren bankalar diğerleri ya boşanmış, dul kalmış ya da dul kalmışlardı. Pek çok uzman, ABD'de bekar yetişkinlerin çoğunun büyümeye devam edeceğine inanıyor, ancak araştırmalar hiç evlenmemiş olan bekar insanların% 60'ından fazlasının bir gün evlenmek istediğini gösteriyor.
Bekar insanlar hakkında daha fazla bilgi :
2009 yılında, Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayan 11.6 milyon tek ebeveyn vardı.
ABD'de 30 milyondan hızlı kredi veren bankalar fazla tek kişi yalnız yaşıyor.
2011 yılında, 18 ile 29 yaş arasındaki yetişkinlerin% 20'si evliydi - bu yaş grubundakilerin% 59'u evliyken, 1960'dan bu yana keskin bir düşüş yaşandı.
ABD'nin Tarih Boyunca Nüfusu Ne Oldu?
Amerika Birleşik Devletleri nüfusu bağımsızlıktan bu yana artmaya devam etti. 1790'dan bu yana her on yılın başında bir nüfus sayımı yapılmıştır. Rakamlar kapıdan kapıya yoklama dahil olmak üzere çeşitli şekillerde edinilmiştir, kolay kredi veren bankalar ancak Sayım Bürosu hiçbir zaman hiçbir bireyi saymamıştır. Genel nüfus bilgisine ek olarak, Nüfus Bürosu ayrıca, etnik kökenden gelire ve başka yerlere kadar değişen diğer verileri de toplar.
ABD nüfus artışı, göç ve göç (net uluslararası göç) ile ölüm oranını (doğal artış) aşan doğum oranı arasındaki pozitif bir farka bağlanabilir. Son artışların yarısından fazlası doğal artıştan kaynaklanmaktadır.
Sayım Bürosu da geleceğe yönelik tahminler sunuyor, ancak bunlar oldukça spekülatif. 'Orta tahminlerini' 2100'e kadar uzattık.
yıl           nüfus
2100      570954000          2100 yılında Amerika Birleşik Devletleri nüfusu
2090      533605000          2090 yılında Amerika Birleşik Devletleri nüfusu
2080      497830000          2080 yılında Amerika Birleşik Devletleri nüfusu
2070      463639000          2070 yılında Amerika Birleşik Devletleri nüfusu
2060      432011000          2060 yılında Amerika Birleşik Devletleri nüfusu
2050      403687000          2050 yılında Amerika Birleşik Devletleri nüfusu
2040      377350000          2040 yılında Amerika Birleşik Devletleri nüfusu
2030      351071000          2030 yılında Amerika Birleşik Devletleri nüfusu
2020      324928000          2020 yılında Amerika Birleşik Devletleri nüfusu
2010      299862000          2010 yılında Amerika Birleşik Devletleri nüfusu
2000      281422000          2000 yılında Amerika Birleşik Devletleri nüfusu
1990      248710000          1990 yılında Amerika Birleşik Devletleri nüfusu
1980      226542000          1980'de Amerika Birleşik Devletleri nüfusu
1970      203302000          1970 yılında Amerika Birleşik Devletleri nüfusu
1960      179323000          1960 yılında Amerika Birleşik Devletleri nüfusu
1950      151325000          1950 yılında Amerika Birleşik Devletleri nüfusu
1940      132164000          1940 yılında Amerika Birleşik Devletleri nüfusu
1930      123203000          1930 yılında Amerika Birleşik Devletleri nüfusu
1920      106022000          1920'de Amerika Birleşik Devletleri nüfusu
1910      92228000             1910 yılında Amerika Birleşik Devletleri nüfusu
1900      76212000             1900 hızlı kredi veren bankalar yılında Amerika Birleşik Devletleri nüfusu
1890      62980000             1890 yılında Amerika Birleşik Devletleri nüfusu
1880      50189000             1880 yılında Amerika Birleşik Devletleri nüfusu
1870      38558000             1870 yılında Amerika Birleşik Devletleri nüfusu
1860      31443000             1860 yılında Amerika Birleşik Devletleri nüfusu
1850      23192000             1850 yılında Amerika Birleşik Devletleri nüfusu
1840      17069000             1840 yılında Amerika Birleşik Devletleri nüfusu
1830      12866000             1830 yılında Amerika Birleşik Devletleri nüfusu
1820      9638000               1820'de Amerika Birleşik Devletleri nüfusu
1810      7240000               1810 yılında Amerika Birleşik Devletleri nüfusu
1800      5308000               1800 yılında Amerika Birleşik Devletleri nüfusu
1790      3929000               1790 yılında Amerika Birleşik Devletleri nüfusu
ABD'nin Ulusal Kuşu Nedir?
Amerikan kel kartal , 1782 yılında ABD'nin gayri resmi kuşu oldu, aynı yıl, türlerin görüntülerini tasvir eden ulusal mühür kabul edildi. O dönemde, Amerikan kel kartal Kuzey Amerika kıtasına yerli kartal temsil etti. Birkaç yıl kolay kredi veren bankalar süren yoğun tartışmaların ardından güç, özgürlük ve uzun ömürlülüğü için seçilmiştir.
Kurucu babası Benjamin Franklin, Türkiye'yi ABD'nin ulusal kuşu olarak istedi. Kel kartal tembelini zavallı ahlaki karakteri temsil ettiğini söyleyerek yakalanan diğer kuşları yemekten dolayı tembeldi. Franklin ayrıca kel kartalın cesaretten yoksun olduğuna inanıyordu, çünkü genellikle küçük kuşların saldırılarına uğramıştı. Franklin, Türkiye'nin daha saygın ve cesaret göstermesi gerektiğine inanıyordu.
George Washington , 1789'da ABD'nin ilk devlet başkanı olduktan sonra , Amerikan kel kartal resmi olarak ABD'nin ulusal kuşu oldu. O zamandan beri pullar, kağıt paralar ve madeni paralar üzerinde ortaya çıkmıştır . Resmi ulusal mühürde, kel kartal kanatları bir ayağındaki pençe şeklinde tutulan bir zeytin dalı ve diğer ayağı tarafından kavranan 13 ok ile yayılır. 13 kartalın göğsünü kaplayan bir kalkan üzerinde 13 yıldız ile birlikte on üç kırmızı ve beyaz çizgili görünür. E Pluribus Unum sözcüklerinden oluşan bir afiş, Latincede bir, bir tanesinin anlamı, kartalın gagasına yapışmış.
ABD'nin ulusal kuşu, 1700'lerde tarım ve batıya doğru hareket eden hanetatların habitatını ve gıda arzını tahrip etmeye başlayana kadar büyük sayılarda yaşadı. 1940 Bald Eagle Yasası, türlerin azalan sayılarını korumayı amaçlamıştır. Bazı pestisitler yasaklanana kadar kurtarma çabaları engellendi. Bilim adamları bu pestisitlerin, kolayca parçalanan ya da hiç yumurtadan çıkmamış kartal yumurtaları üzerinde ince kabuklar ürettiklerini keşfettiler.
1963'te Kuzey Amerika'da sadece 400 yuvalayan kel kartal çifti kaldı. Tehlikedeki Türler Yasası ve bazı pestisit yasakları ABD ulusal kuşu korumada hayati hızlı kredi veren bankalar hale geldi. Bu tür, 2000 yılında tehlike altındaki listeden çıkarıldı, ancak tehdit olarak belirlenmiş olarak kaldı ve kel kartalların öldürülmesi, yakalanması veya zarar görmesinden suçlu bulunan kişilerde ciddi cezalar altında korundu.
ABD'nin ulusal kuşu yaban hayatında 35 yıl ve esaret altında 50 yıl yaşayabilir. Bu 9 feet (2.7 metre) kadar ulaşabilir onun muazzam kanat açıklığı ile dikkat çekiyor. Bir kel kartal avı yakalamak için dalış yaparken saatte 30 mil (saatte 48.2 kilometre) uçabilir ve saatte 100 mil (saatte 160.9 kilometre) yükselebilir. Balık, küçük hayvanlar ve karnı besler. Kartallar yaşamak için dost olurlar ve yıldan yıla aynı yuvayı kullanırlar, bu da 9 metreye (2.7 metre) kadar ulaşabilir.
ABD'deki En Büyük Göller Nelerdir?
ABD'deki en büyük göller genellikle Büyük Göller olarak bilinir ve onlar, azalan sırada, Superior Gölü, Huron Gölü, Michigan Gölü, Erie Gölü ve Ontario Gölü . ABD'deki en büyük göllerin bir kısmı aslında Kanada'nın ülkesinde olmasına rağmen, bu su kütleleri Orta Amerika Birleşik Devletleri'nde oldukça yakın bir şekilde kümelenmiştir. kolay kredi veren bankalar Büyük Göller'den sonra, Salt Lake City, Utah yakınlarındaki Büyük Tuz Gölü , bir sonraki en büyük göldür. Bir açıklama olarak, bir göl, her tarafta arazi ile çevrili büyük bir tatlı su kütlesi olarak tanımlanmaktadır; Su kütlesi genellikle ya hala ya da hala yakındır.
Yüzey alanına göre, Lake Superior, dünyanın en büyük tatlı su gölüdür, ancak hacim bakımından üçüncü en büyüktür. En derin noktasında, bu göl deniz seviyesinden 733 feet (223 metre) aşağıdadır ve bu kıta Amerika Birleşik Devletleri'nin en derin noktasıdır. Adalar, Superior Gölü'nün içinde bulunur ve bu adalar genellikle bu göllerin içindeki adalarla birlikte kendi göllerine sahiptir. Üstün konakçı birçok önemli nakliye güzergahı ve göl yükü bu su yolunda sıkça görülebilir.
Garip bir şekilde, Michigan ve Huron Gölleri teknik olarak bir göl olduğu için ABD'deki en büyük göllerin düzenine ilişkin bir anlaşmazlık ortaya çıktı. Suyun iki gövdesi, teknik olarak çifti Üstün Gölü'nden daha büyük bir yüzey alanı yapan Mackinac Boğazı ile birbirine bağlanır. Superior, daha büyük bir göl olarak kabul edilir, ancak Michigan ve Huron, bir büyük su kütlesi yerine bağımsız göller olarak kabul edilirse. Hacimce, birleştirilen iki göl hala dünyada dördüncü büyüktür; Üstün hacme göre daha büyüktür.
ABD'nin en büyük göllerinden hızlı kredi veren bankalar Büyük Tuz Gölü belki de en ilginçlerinden biridir. Bu terminal göl - Herhangi kolları veya diğer bir su bedenlerine eğitmek etmeyen bir göl - olağanüstü yüksek sahiptir tuzluluk veya tuz içeriği. Aslında okyanus sularından daha tuzlu, ve bazen Amerika'nın Ölü Deniz'i denir. Büyük Tuz Gölü'nün yüzey alanı dalgalanma gösterebilir ve derinlik sürekli olarak oldukça sığ kalır. Su da sıcak kalmaya eğilimlidir, bu da göl etkisi kar yağışına neden olabilir. Büyük kar fırtınalarının, gölün üstündeki hava sirkülasyonu nedeniyle yüksek miktarlarda kar döküleceği bilinmektedir.
ACLU Nedir?
Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği (ACLU), Amerika Birleşik Devletleri'ndeki insanları medeni hak ihlallerinden korumayı amaçlayan New York merkezli kar amacı gütmeyen bir kuruluştur . Organizasyon her yıl 6.000'den fazla vakada yer aldığından, genellikle tartışmalı veya popüler olmayan görüşleri savunurken kendini bulur. ACLU, Anayasa haklarının korunmasının çok önemli olduğuna ve 50 eyalette 300 kolay kredi veren bankalar kadrolu personel tuttuğuna inanmaktadır . Ayrıca, ACLU'nun çalışmaları, hizmetlerini ücretsiz sunan avukatlar da dahil olmak üzere çok sayıda stajyer ve gönüllü tarafından desteklenmektedir.
ACLU'nun kökenleri, Militarizme Karşı Amerikan Birliği kurulduğu 1915 yılında bulunabilir. 1917'de, örgüt, vicdani retçileri Birinci Dünya Savaşı'na karşı korumak için Amerikan Sivil Özgürlük Bürosu'nu başlattı. Roger Nash Baldwin örgütün başına yerleştirildi ve daha sonra potansiyel olarak yasa dışı faaliyetlerle ilgili kaygılar nedeniyle ebeveyninden ayrıldı. Baldwin, casusluk yasasını özgür konuşma haklarını kısıtlamaya teşebbüs eden hükümet tarafından tahttan indirildi. 1920'de Büro, resmi olarak ACLU'ya yeniden örgütlendi.
Bazı insanlar, ACLU'nun politik olarak tarafsız olmaya çalıştıklarından habersizler. Organizasyon, Ku Klux Klan'ı okulların ayrıştırılması için lobi yapmak için olduğu gibi savunmak gibi. Aslında, ACLU, çoğu zaman aynı anda devam eden çatışma gibi görünen birden fazla vakayı da barındırmaktadır. ACLU, çok çeşitli bakış açılarına sahip insanları savunduğundan ve onlara yardım ettiğinden, hem sol hem de sağdaki birçok kişi örgütün eylemlerini eleştirmektedir. ACLU, davalar halinde dava açar ve devam eden davalara da yardımcı olur.
ACLU için üç konu son derece önemlidir. Birincisi, tüm Amerikalılara Haklar Bildirgesi aracılığıyla sunulan ifade özgürlüğüdür . İkincisi, yasa önünde eşitliktir ve üçüncüsü tüm Amerikalılar için yasal bir süreçtir . ACLU ayrıca mahremiyet hakkıyla da ilgilidir ve bu, 2000'lerde Amerikan hükümetinin bu hakkın altını oymuş olan birtakım tartışmalı mevzuatlar geçtiğinde önemli bir sorun haline gelmiştir .
Amerika Birleşik Devletleri'ndeki çeşitli gruplar tutarlı bir şekilde marjinalleştirildiği için, ACLU'nun bu nüfuslara odaklanan çok sayıda devam eden projesi vardır. Bu projeler yoksullara, engellilere, kadınlara, azınlıklara, akıl sağlığı hastalarına, göçmenlere, mahkumlara ve lezbiyen, gey, biseksüel ve transseksüel topluluğa odaklanmaktadır. Ek olarak, ACLU, ırk ayrımcılığı, üreme özgürlüğü ve oy hakları dahil olmak üzere birkaç hızlı kredi veren bankalar tekrar eden konuya odaklanmaktadır. ACLU, marjinal toplulukların konuşmalarının tüm Amerikalılar için hakların korunmasına yardımcı olduğuna inanıyor.
ACLU, Kapsamlı Maymun Deneme, Roe vs Wade ve Brown ve The Board of Education da dahil olmak üzere bir dizi davada yer almıştır. Örgüt, haklarının ihlal edildiğine inanan Amerikalıları savunmaya devam ediyor ve 400.000'den fazla üye ve özel kuruluşlardan bağışlar destekliyor. ACLU'nun hizmetlerine ihtiyaç duyabileceklerini düşünen Amerikalılar, örgütün yerel bir bölümüne başvurmalıdır.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Paylaşılan Bellek nedir?

Trackpad nedir?

Bilgisayar Arşivi Nedir?