1968 Demokratik Ulusal Kongresi'nde neler oldu?



1968 Demokratik Ulusal Konvansiyonu, HubertHumphrey'in Başkanlık için Demokrat aday olarak atanmasına işaret etti, ancak adaylığı sert bir şekilde sürdüren yarışma ile birlikte, onu çevreleyen ayaklanmalar ve protestolar için daha fazla hatırlandı. Chicago'daki 1968 tarihli Demokratik Ulusal Kongresi olayları, 1960'ların protesto hareketinin faizsiz kredi veren bankalaryüksekliğini, sıcak havalarda bir haftadan fazla bir süre boyunca Chicago sokaklarında göstericiler ve polislerle çatışmaya sürükledi. 40 yıl sonra, protestocular Denver ve Minneapolis / St. Demokratik ve Cumhuriyetçi Ulusal Sözleşmelerde “68'i Yeniden Yaratmaya” çalıştılar . Paul, az bir başarı ile.
1967'nin başlarında, protesto hareketindeki büyük oyuncular 1968 Demokratik Ulusal Kongresi için epik bir dizi protesto gösterisi planlıyorlardı. Buradaki fikir mümkün olduğunca çok sayıda protestocuyu almak ve büyük ölçüde barışçıl bir şekilde protesto etmek oldu. Gençlik Uluslararası Partisi gibi gruplardan gelen protesto organizatörleri, çok fazla kapsama almak, sivil haklar ve Vietnam Savaşı gibi konulara dikkat çekmek istediler ve bu hedefte kesinlikle başarılı oldular.
Sözleşmeden önceki aylarda, protesto grupları, her seferinde isteklerine sık sık rastlanan yürüyüşler ve mitingler için izin verirken, Şikago şehri göstericilerin akınına hazırlandı. Chicago Belediye Başkanı Richard Daley, Sözleşme sırasında yasalara aykırı davranacağını, Chicago'daki polis varlığını artıracağını ve Ulusal Muhafızların yedeklerini talep ettiğini söyledi. Bu, felaketle birlikte bir çarpışma rotasında ortaya çıkan patlayıcı bir durum yarattı.
1968 Demokratik Ulusal Kongresi'ndeki protestolar, Kongre'nin resmen başlamasından dört gün önce, 22 Ağustos'ta Dean Johnson adlı Amerikan Kızılderili bir çocuğun Şikago tarafından vurularak öldürüldüğü dışında, marşlar, konserler ve mitinglerle makul bir şekilde barışçıl yollarla gitmiş olabilirdi. polis. Bu yüzlerce polis memuru ve göstericinin kredisiz borç paraağır şekilde yaralandığı toplu kıvılcımlar ve ayaklanmalar; topçu sakinleri ve kitlesel tutuklamaların yanı sıra kalabalığı sakinleştirme girişimi için topuz gibi ayaklanma kontrol ajanları kullanıldı.
Sözkonusu Sözleşmenin yapıldığı günlerde, Kongre Merkezinin içi nispeten barışçıldır, ancak Chicago sokakları bazen tam anlamıyla yanıyordu. Kızgın göstericiler izinli yürüyüşlerden ve mitinglerden saptılar ve Chicago polisi geri döndü. Sözleşmenin ardından, sekiz polis memuru, sekiz sivili ile birlikte, Chicago 8 olarak bilinmeye mahkindicm edildi. Chicago 8 davası sırasında, 1969 yılında mahkemeye vardığı zaman Chicago 7'ye kavuştu, Sanıklar mahkeme salonunun kurallarına uymayı reddeden yargıcın ağzına bir medya sirkini yarattılar.
1968 Demokratik Ulusal Kongresi'nin kargaşası, Amerikan tarihinde zaten çalkantılı bir yılda geldi; Martin Luther King ve Robert Kennedy'nin her ikisi de daha önce suikasta uğramıştı ve Vietnam Savaşı'nın desteği düşük bir hızla gerçekleşti. Medya, kaostan zevkle ele geçirdi ve kuşkusuz, Humphrey'in Richard Nixon'un elindeki yenilgisine katkıda bulundu .Nixon'un galibiyet payı, Amerikan halkının tarihte bu noktada ne kadar bölünmüş olduğunu gösteren, yarım milyondan az oy aldı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Paylaşılan Bellek nedir?

Trackpad nedir?

Bilgisayar Arşivi Nedir?